Oblíbené (0)

Horký toxin - RE DU

Horký toxin RE DU lze z hlediska čínské medicíny přiblížit k akutní bakteriální či virové infekci. Ta se však někdy po odeznění příznaků může „usadit“ v organizmu, a není tedy dostatečně vyloučena z těla ven. Vyšetření a laboratorní hodnoty nevykazují sice žádné patologické změny, nicméně člověk se necítí ve své kůži, je opakovaně a často postižen různými záněty a infekcemi. V tomto případě je mu doporučeno „posílení imunity“, což však z pohledu čínské medicíny bude kontraproduktivní, neboť různé vitamíny a vakcíny ještě více podpoří nevhodný terén (asi jako když hnojíme půdu, kterou jsme předtím nevypleli). Je třeba tedy naopak vyloučit horký toxin z těla a odstranit nevhodný terén.

Tímto „oslabením“ paradoxně však zdárně posílíme imunitu.

Horký toxin se může projevit následujícími příznaky: žízeň na studené nápoje, bolesti v krku, kašel, zácpa, podrážděnost, nervozita, záněty očí, uší a v krku, kožní záněty (růže, impetigo, bércový vřed), ekzém, akné, lupénka, přetrvávající únava po borelióze, klíšťovém zánětu mozku, virové meningitidě, EB viróze a cytomegaloviru, spále, angíně, zánětu středouší atd. Postihuje hlavně krev, díky níž může napadnout kterékoliv orgány.

Jazyk je červený s červenými tečkami.

 

V západní medicíně může odpovídat tomuto stavu kupř. angína, spála, bakteriální a virové infekce, borelióza, meningitida, chronický únavový syndrom apod.

 

Bylinné směsi

 

Doporučené potraviny

  • Obiloviny a luštěniny: fazole mungo, pšenice špalda, tofu
  • Zelenina a houby: bambusové výhonky (i konzervované), brambory, čekanka, chřest, naklíčené adzuki (červené fazolky), tykev velkoplodá
  • Ryby a dary moře: krabi
  • Maso: králík, skopová ledvina, vepřový mozeček
  • Ovoce, ořechy a semena: fíky, grapefruit, jahody, slupky z hrušky
  • Koření a byliny: bazalka, máta rolní
  • Nápoje a ostatní: med, slepičí vejce (zvláště bílek)

 

Nedoporučené potraviny

  • Nedoporučují se potraviny přinášející horko a vlhko do těla, jako je ostré koření, tvrdý alkohol, mastná a tučná jídla, grilovaná, pečená a smažená jídla, sladkosti a mléčné výrobky.