KULTIVACE RÝŽOVÉHO POLE (077)

JIAN PI

Špatné trávení s nechutenstvím, průjem, říhání, plnost v žaludku po jídle.

Z hlediska tradiční čínské medicíny se v Číně používá u stavů jako

  • Únava zhoršující se po jídle
  • Pocit plnosti či distenze v nadbřišku
  • Kašovitá nebo průjmovitá stolice
  • Nechutenství

Popis dle tradiční čínské medicíny

Další ze směsí pro zlepšení trávení, podává se u nutnosti držet dietu kvůli nadýmání, průjmům, únavě po jídle a tlaku v žaludku. „Stagnující“ strava v žaludku se projevuje častým říháním a pocitem plnosti. Potíže se typicky zhorší jakýmkoliv jídlem.

Typicky se stav zhoršuje po jídle. Směs podporuje funkci slinivky a ostatních orgánů spolupracujících na trávení.

Jak užívat dle tradiční čínské medicíny

  • 3x denně 12 kuliček před jídlem.
  • Není určen pro děti do 3 let. Děti od 3 do 12 let užívají 3x denně 6 kuliček.

Složení doporučené denní dávky

0,96g – BAI ZHU – Atraktylis velkoúborná, oddenek

0,63g – DANG SHEN – Pazvonek chloupkatý, kořen

0,63g – CHEN PI – Mandarinka obecná, oplodí

0,63g – MAI YA – Ječmen, naklíčené semeno (alergen)

0,63g – ZHI SHI – Bigarádie, plod

0,48g – SHAN ZHA – Hloh peřenoklanný, plod

Ostatní složky: kukuřičný škrob, rýžový škrob, leštící látka: talek

Seznam zdrojů

John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-

Visited 41 times, 1 visit(s) today

Write A Comment