SVĚTLO ZÁŘÍCÍCH LAMPIÓNŮ (183)

MING MU DI HUANG

Zhoršení zraku, pobolívání očí po únavě, světloplachost, šeroslepost.

Z hlediska tradiční čínské medicíny se v Číně používá u stavů jako

  • Zhoršení zraku
  • Zarudlé, suché a bolestivé oči
  • Světloplachost
  • Nadměrné slzení
  • Zelený či šedý zákal
  • Oboustranné bolesti hlavy

Popis dle tradiční čínské medicíny

Modifikace předchozí směsi – QI JU DI HUANG (LESK NEFRITOVÉHO ŠPERKU – 182) s podobnou škálou účinků. Podává se u slábnoucího zraku, pocitu suchosti, pobolívání či pálení očí po námaze. Působí jako prevence vzniku šedého zákaluOchraňuje oči před komplikacemi při diabetu.

Směs je podávána s výhodou u starších lidí nebo u žen v přechodu. Často jako prevence šedého zákalu.

Rovněž při opakovaných oboustranných bolestech hlavy, jestliže bolest není příliš výrazná.

Jak užívat dle tradiční čínské medicíny

  • 2x denně 16 kuliček.
  • Není určen pro děti do 3 let. Děti od 3 do 12 let užívají 2x denně 8 kuliček.

Osvědčené kombinace dle tradiční čínské medicíny

V kombinaci s LONG DAN XIE GAN (HOŘCOVÝ ELIXÍR – 014) se podává při zeleném zákalu.

Složení doporučené denní dávky

0,72g – SHU DI HUANG – Rehmanie lepkavá, kořen

0,36g – SHAN ZHU YU – Dřín lékařský, plod

0,36g – SHI JUE MING – Ušeň, skořepina

0,28g – QIAN SHI – Euryale železovitá, semeno

0,27g – BAI JI LI – Kotvičník zemní, plod

0,27g – BAI SHAO – Pivoňka bělokvětá, bílý kořen

0,27g – DANG GUI – Děhel čínský, kořen

0,27g – FU LING – Pornatka kokosová, plodnice

0,27g – GOU QI ZI – Kustovnice čínská, plod

0,27g – JU HUA – Zlateň indická, květ

0,27g – MU DAN PI – Pivoňka křovitá, kůra kořene

0,27g – ZE XIE – Žabník východní, oddenek

0,08g – SHAN YAO – Jam čínský, hlíza

Ostatní složky: kukuřičný škrob, rýžový škrob, leštící látka: talek

Seznam zdrojů

John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-

Visited 97 times, 1 visit(s) today

Write A Comment